Șapte sfaturi pentru a economisi mai ușor

Șapte sfaturi pentru a economisi mai ușor

 

De mult timp visezi la vacanța sub soare tropical? E timpul să îți schimbi telefonul pe unul mai performant, dar pușculița se umple mai greu? Stai fără griji, acest articol îți vine în ajutor cu câteva sfaturi pentru a economisi mai cu spor.

1. Deschide un cont de economii și setează un transfer lunar automat
Deși bunicul păstra banii sub saltea, astăzi e mai sigur să ii porți in buzunar, în aplicația ta de Internet Banking. Poți să îl deschizi de pe canapea, în plus ești la câteva click-uri distanță de a scăpa de griji prin automatizarea transferului: alege o sumă dorită și setează transferul ei lunar în contul de depozit.

2. Economisește cu regula 50-30-20
Asigură un spor constant la economiile tale, distribuind aproximativ 20% din toate intrările spre contul de economii, 30% spre dorințe, o geacă sau adidași noi și 50% spre necesități ca chiria și completarea rafturilor din frigider.

3. Administrează cheltuielile ca un pro
Determină o limită de cheltuieli zilnică sau lunară și setează alerte în aplicația ta de Internet Banking pentru a preveni depășirea ei.

4. Scapă de cumpărături compulsive
Știi sentimentul când stai la contorul unui magazin iar suma de pe aparatul de casă crește exponențial? Petru a evita criza existențială, când mergi la magazin, fie nu-ți lua coșul cu tine, fie ia-l pe cel mai mic. E posibil să iți cadă cumpărăturile, în schimb e mai puțin probabil să-ți iai un pachet în plus de gustări.

5. Cumpără la magazine angro
Încă nu îți iai mălaiul și produsele chimice de la magazine angro? Când cumperi în volum mai mare, poți face economii lunare de până la 10%, minus costurile de transport.

6. Profită de cashback și Black Friday
Ai dori să-ți iai un telefon nou sau o nouă pereche de căști? Descarcă aplicația UDS pentru a vedea la care magazine poți profita de reduceri, puncte de loialitate și cashback. Cahsback-ul este opțiunea de a primi înapoi o parte din suma cumpărăturii, de regulă sub 1%. Pentru un procent mai mare, vezi ofertele băncilor pentru carduri cu care poți beneficia de până la 10% cashback de la magazine partenere.

7. Lasă banii să lucreze pentru tine
În Moldova ai posibilitatea să investești în start-up-uri. Poți avea venituri medii de 15-17%, iar investiția minimă este de 25 de euro. Poți opta și pentru dobânzi de 30%, cu dezavantajul unui risc mai mare. Informează-te bine despre fiecare proiect și industria din care face parte pentru a evalua mai ușor gradul de risc.

Acum că ești la tu cu banii, nu uita să-ți rezervi timp pentru experiențe de calitate alături de cei dragi, deseori pentru ele economisim.

Distribuie pe Facebook